Maurien Rikkert

Nieuws

Spelen in de Spaanse buitenlucht

zaterdag 15 februari 2014

Na een aantal wedstrijd loze weken staan voor Maurien in het resterende deel van februari weer twee toernooien gepland. Niet in een kille hal in Nederland, maar onder de Spaanse zon. Ze is op het eiland Mallorca, in Palmanova om precies te zijn. Daar staan in de komende weken twee $10.000 dollar Future toernooien op het programma, waarbij eerst ook een kwalificatietoernooi gehouden wordt.

Inmiddels zit Maurien al even op het Spaanse eiland. "Dinsdag zijn we hier aangekomen", laat ze vanaf haar locatie weten. "Ik ben hier samen met vier andere meiden en coach Dennis Schenk." De tijd wisten ze daarbij tot nu toe goed te benutten. "Tot nu toe hebben we hier iedere dag drie tot vier uur getraind en daarna deden we fitness. Het is wel even flink wennen aan het gravel en het buiten tennissen."

Maar ook dat wennen lukt al aardig, merkt Maurien. "Het gaat steeds beter en morgen begint de kwalificatie. Ik ben als vierde geplaatst in het kwalificatietoernooi en had daarom in de eerste ronde een bye." Het is dus nog even afwachten wie Maurien gaat treffen. Ze vermaakt zich tot nu toe in ieder geval opperbest. "Met de groep is het erg gezellig."