Maurien Rikkert

Nieuws

Opnieuw dicht bij toernooiwinst

zondag 29 december 2013

Na twee toernooizeges op rij, was Maurien in het Kersttoernooi Eibergen opnieuw dicht bij de eindwinst. Ze reikte tot de finale, maar verloor daarin met 1-6 7-6 6-7 van trainingsgenoot Nikki Luttikhuis. "In de eerste set was ik kansloos. Nikki speelde goed en ik raakte niets", vertelt Marien na afloop. "Daarna heb ik hard gevochten en wist ik de tweede set in een tiebreak te winnen. Het spel was al beter en we hadden ook mooie rally's. In de derde set ging het vervolgens gelijk op, maar helaas verloor ik die in de tiebreak."

Voor de finale had Maurien zich al via vier winst partijen geplaatst. Daarbij kwam ze de eerste twee rondes vrij eenvoudig door, maar kroop ze in de kwartfinale door het oog van de naald. "Dat was een heel zware pot en ik heb zelfs twee match points weggewerkt. Tennissend was het minder, maar mentaal was het weer sterk." Daardoor won Maurien de wedstrijd tegen Tiffany Höberth toch in bijna drie en een half uur tijd met 3-6 7-6 6-3.

In de halve finale versloeg ze vervolgens met 7-6 6-3 Dominique Karregat. "Ook die wedstrijd was het qua tennis minder, maar was ik mentaal opnieuw sterk. Het spel was iets beter, maar ik miste het vertrouwen. Ik heb dit toernooi niet mijn beste tennis gespeeld, maar ben toch tevreden met een tweede plaats."