Maurien Rikkert

Nieuws

Ook eindwinst in Eibergen

zondag 24 november 2013

Nadat ze eind oktober in Emmeloord haar eerste indoortoernooi van het seizoen direct won, heeft Maurien nu ook de tweede weten te winnen. Ze wist het Approach NRT** Eibergen zondag op haar naam te schrijven door eerst in de halve finale Dominique Karregat met 4-6 6-1 6-3 te verslaan en vervolgens in de finale af te rekenen met Janine Hemmes. Die wedstrijd eindigde in 6-1 6-1.

Het toernooi in de Achterhoek was vorig weekend al begonnen, maar ging dit weekend verder met de tweede ronde en de kwartfinale op zaterdag. "De eerste wedstrijd zaterdag verliep in het begin wat moeizamer, maar na een setje ging het al wat beter", vertelt Maurien. "Daarna heb ik in de kwartfinale erg goed en vol vertrouwen gespeeld." Die kwartfinale won Maurien dan ook met 6-2 6-0 van Elise Moeijes.

Zondag begon dus met de drie setter in de halve finale tegen Karregat. "Die wedstrijd ging heel moeizaam en ik speelde niet goed. Daarom heb ik mijn spelplan veranderd en met hard werken wist ik de partij toch binnen te slepen. De finale ging daarna weer goed. Ik kreeg steeds meer vertrouwen gedurende de wedstrijd en liet het niet meer uit mijn handen glippen. Ik ben blij met deze overwinning."