Maurien Rikkert

Nieuws

Rust na mooie wedstrijden in Rotterdam

woensdag 28 augustus 2013

Na vier wedstrijden is de HDI Gerling Rotterdam Open na de eerste ronde ten einde voor Maurien. Vier wedstrijden ja, want ze speelde voor haar eerste ronde partij eerst drie partijen in het kwalificatietoernooi van de Future. Die wedstrijden won Maurien allen in twee sets. In de eerste ronde van Sanne Bakker met 6-0 6-1, daarna van Rosalie van der Hoek met 6-2 6-3 en in de derde ronde van de Duitse Dana Kremer met 6-2 6-4.

Maar na de eerste ronde in het hoofdtoernooi zit het er dus op. Daarin verloor Maurien woensdag met 4-6 4-6 van Sviatlana Pirazhenka. Een resultaat waar ze zich zeker niet voor hoefde te schamen, want de Wit-Russische was als vierde geplaatst het Future toernooi binnengekomen. Daarnaast had Maurien zelf met lichamelijk ongemak te kampen. "Ik had teveel last van vocht in mijn schouder", legt ze uit.

Al met al kan Maurien opnieuw terug kijken op een mooi toernooi. "Ik heb goede potjes gespeeld en weer het hoofdtoernooi kunnen halen. De loting die ik nu had was een moeilijke. Helaas ben ik niet vol kunnen gaan door die schouder. Het is een lange en vooral goede zomer geweest. Nu is het tijd voor rust."