Maurien Rikkert

Nieuws

WTA ranking binnen na winst op Sugnaux

woensdag 21 augustus 2013

In de eerste ronde van de Enschede Future heeft Maurien woensdag voor een kleine verrassing weten te zorgen. Nadat ze zich dinsdag kwalificeerde, versloeg ze nu de als derde geplaatste Tess Sugnaux. Maurien won met 6-4 2-6 6-2 van de Zwitserse, die 620 op de WTA ranking staat. De overwinning was ditmaal extra speciaal. "Ik heb nu drie keer de eerste ronde van een Future toernooi overleefd en dat betekent dat ik vanaf nu een WTA ranking heb", vertelt Maurien.

Over haar partij tegen Sugnaux was Maurien goed te spreken. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld. In de tweede set had ik wel een dipje, maar dat kon ik goed herstellen. Ik ben tevreden met hoe ik nu sta te spelen. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken." In de tweede ronde treft Maurien donderdag de Duitse Lisa Matviyenko.

Uitgeschakeld in dubbelspel
Bij het dubbelen bereikte Maurien helaas niet de volgende ronde. Ze werd in de kwartfinale samen met Nikki Luttikhuis uitgeschakeld. Het als vierde geplaatste duo Franciska Koenig/Lisa Sabino (DUI/ZWI) bleek in de super tiebreak met 10-3 te sterk, nadat Maurien en Nikki de eerste set met 4-6 verloren en de tweede set met 6-4 wonnen.