Maurien Rikkert

Biografie

'Ontwikkelen en plezier houden'

Zes jaar was Maurien toen ze begon met tennissen. “Omdat mijn broer Jorrin en zus Janiek al tennisten kwam ik zelf ook veel bij de club. Ik ging altijd met hen mee en vond de sport zelf ook erg leuk. Je kunt dus wel zeggen dat ik met tennis opgegroeid ben. Nadat ik een aantal jaren bij TV de Mossendam in mijn woonplaats Goor had getennist, mocht ik bij de bond KNLTB komen trainen. Toen begon het serieuzer te worden en kreeg ik ook meer aandacht en specifiekere trainingen.”

Inmiddels zijn er al heel wat jaren bij de junioren verstreken en is Maurien 18 jaar. “Ik heb nu net de stap gemaakt van de junioren naar de senioren en hoop zoveel mogelijk Future toernooien te kunnen spelen. Die toernooien moeten mij helpen in mijn verdere ontwikkeling. Daarnaast speel ik jaarlijks nog competitie in de hoofdklasse. Ik speel ook graag zoveel mogelijk wedstrijden, want iedere wedstrijd is er weer één waarin je veel kunt leren.”

“Voor nu is het eerst zaak om een plek te veroveren op de WTA-ranking. Vervolgens heb ik de ambitie om door te groeien richting een plek bij de eerste zeshonderd van de wereld. Op de langere termijn wil ik daarna graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Bovenal wil ik ook graag plezier houden in de sport en dat lukt op dit moment goed. Daar is de tennisschool Approach uit Enschede heel belangrijk in. Ik kan bij hen op een hoog niveau trainen onder uitstekende begeleiding en met leuke en gemotiveerde andere spelers.”

Maurien Rikkert